- Home
- Economic
- CONSTANŢA, (19.09.2016, 17:17)
- Cătălin Legănel , Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANT, parteneriat cu Google România pentru creşterea competitivităţii destinaţiilor turistice
ANT intenţionează să înfiinţeze, în parteneriat cu Google România, Organizaţii de Management al Destinaţiilor (OMD), pentru fiecare regiune turistică, entităţi care ar trebui să contribuie la creşterea competitivităţii destinaţiilor din punct de vedere turistic.
Urmărește
660 afișări
ANT, parteneriat cu Google România pentru creşterea competitivităţii destinaţiilor turistice
Preşedintele ANT, Anca Nedea-Pavel, a participat, luni, la Constanţa, la conferinţa „Managementul Destinaţiilor: Offline & Online”, ocazie cu care a prezentat viziunea Autorităţii Naţionale pentru Turism cu privire la înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor, menţionând că acest proiect va putea contribui la dezvoltarea generală a turismului, cu beneficii pentru toţi cei implicaţi.
„Asociaţiile patronale, Autoritatea Naţională pentru Turism, actorii implicaţi în turism, cred că implementarea conceptului de organizaţii de management integrat al destinaţiei turistice reprezintă proiectul cel mai important pentru turismul românesc de după Revoluţie. România a ajuns, din punct de vedere turistic, la momentul când nu mai poate acţiona fără un dialog comun între toţi factorii implicaţi într-o destinaţie. (…) Nu mai putem dezvolta aceste destinaţii turistice făcând, de exemplu, numai promovare. Am făcut nişte paşi importanţi, avem asociaţii patronale profesionale pe teritoriul României, avem asociaţii de promovare, avem tot felul de clustere pe turism balnear, pe eco- turism, diferite concepte. Avem obişnuinţa de a dialoga într-un parteneriat mediu public cu privat, indiferent dacă vorbim de autorităţi locale sau la centru. Pasul următor îl reprezintă coagularea acestui dialog într-o formă juridică”, a declarat preşedintele ANT, menţionând că acest concept a fost implementat, cu rezultate bune, în ţări precum Franţa, Finlanda, Anglia, Irlanda şi chiar Bulgaria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord cu decizia CCR de renumărare a voturilor? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ ALEPH NEWS – MEDIAFAX – ZIARUL FINANCIAR
-
Zelenski sugerează o posibilă încetare a conflictului în schimbul aderării la NATO
-
Curtea Constituţională a României se pronunţă luni pe anularea turului 1 al alegerilor prezidenţiale
-
Olandezii de la Damen ies din acţionariatul şantierului naval din Mangalia
Ea spune că nu mai este suficientă promovarea internă a turismului din România, iar aici intervine Google, care va face cunoscute oportunităţile pe care le oferă instrumentele de marketing online şi va contura profilul călătorului digital.
„Nu e suficient să fim frumoşi şi cât de cât cunoscuţi în ţara noastră. Ca să atragem capital, ca să atragem circulaţie turistică şi să trăim toţi bine de pe urma acestor lucruri, trebuie să fim în competiţie cu destinaţiile din lumea largă. Google vine ca partener al Autorităţii Naţionale pentru Turism şi al conceptului de organizaţii de management al destinaţiilor cu instrumente care există deja, sunt puse la dispoziţia celor care fac managementul destinaţiei gratuit, pentru a promova sau a se pune pe harta destinaţiilor turistice din lume”, a mai declarat preşedintele ANT.
Banii pentru dezvoltarea acestui concept ar urma să vină din taxele de promovare, valorificate apoi pentru dezvoltarea şi promovarea destinaţiilor turistice.
„Taxele de promovare trebuie întinse la nivelul ţării. Vrem să reintroducem taxa de turist, plătită de turistul ajuns la destinaţie, dar într-un mod corect. Adică valorificarea ei să se facă prin aceste organizaţii de management al destinaţiei, prin proiecte pertinente de dezvoltare şi promovare. Şi mai sunt multe exemple la care lucrăm. Sunt taxe, cum este taxa de timbru pentru monumentele istorice, care se colectează de foarte mulţi ani pe baza biletului plătit la monumentul respectiv, dar nu se ştie ce se face efectiv cu ea. Există modalităţi de finanţare care ar trebui corectate şi aduse în destinaţie”, a mai declarat Anca Nedea-Pavel.
Citeşte şi: Patronate Turism: După 20 de ani depăşim din nou cifra de un milion de turişti pe litoralul românesc
Citeşte şi: Patronul Mareea, după intrarea agenţiei de turism în insolventă: Avem câteva sute de turişti care urmau să îşi consume vacanţele, ne ocupăm de rerutarea lor. ANT: 1.100 de turişti păgubiţi, contracte de 460.000 de euro
Citeşte şi: Mareea, a doua agenţie de turism din România care îşi anunţă insolvenţa în plin sezon al vacanţelor/ ANAT: Mai mulţi turişti au fost preluaţi de alte agenţii
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Este o obligație ca de fiecare 1 Decembrie să ne redeșteptăm, să ne întrebăm cine suntem, să ne uităm în urmă, să ne uităm înainte, să ne căutăm liderii. Nu pot exista lideri fără popoare puternice
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Patronate Turism: După 20 de ani depăşim din nou cifra de un milion de turişti pe litoralul românesc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Ai câștigat. Ai desființat Democrativa. Pe 1 și pe 8 Decembrie, dacă nu ți-e frică, le-o dai în vot!
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care toți angajații primăriei sunt rude. Culmea, toți sunt în concediu!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe